אלומה - מסעדת בשרים כשרה למהדרין בירושלים

שעות פתיחה:
א - ה: 11:00 - 24:00
ו: 10:00 - עד שעתיים לפני כניסת שבת

גרבלקס סלמון

ברוכים הבאים לאלומה, שבה מצוינות קולינרית היא צורת אמנות! אנו נהנים מאוד להציג בפניכם את היצירה המעולה שלנו - Gravlax Salmon. יצירת המופת הקולינרית הזו היא עדות לדיוק ולתשוקה שבה אנו יוצרים את המנות שלנו, ומציעה תערובת הרמונית של טעמים שתרתק את החושים שלך.

תיאור:
אלומה, הממוקמת בלב ההיסטורי של ירושלים, היא אוצר קולינרי שמתגאה במתן מנות יוצאות דופן וחוויות אוכל בלתי נשכחות. המחויבות שלנו להציג טעמים גלובליים מגולמת יפה בסלמון הגרבלקס שלנו.

רכיבים:
ב-Aluma, אנו בלתי פוסקים במרדף אחר המרכיבים הטריים והמשובחים ביותר ליצירת יצירת המופת המעודנת הזו. כוכב המופע הוא סלמון הפרימיום, שנבחר בקפידה בשל איכותו וטעמו יוצאי הדופן. כדי ליצור את הגרבלקס, אנו משתמשים בתערובת ייחודית של מרכיבים, כולל מלח ים, סוכר, גרגירי פלפל כתושים ושמיר טרי. השילוב הנשגב הזה מעניק לסלמון איזון עדין של מתיקות ותווים מלוחים.

הכנה:
הכנת גרבלקס סלמון היא תהליך מתוזמן קפדני הדורש דיוק וסבלנות. פילה הסלמון מצופה בנדיבות בתערובת מלח הים, הסוכר ועשבי התיבול, המשמשת כחומר מרפא. לאחר מכן הם עטופים היטב ומניחים לריפוי בסביבה מבוקרת למשך מספר ימים. תהליך זה לא רק משמר את הסלמון אלא גם משנה את המרקם שלו ומעניק עומק טעם בעל ניואנסים.

סימפוניה של טעמים:
מה שמייחד את הסלמון Gravlax שלנו הוא ההרמוניה המורכבת של הטעמים שמתגלה עם כל ביס. תהליך הריפוי שואב לחות מהסלמון, ומרכז את טעמו הטבעי. הסוכר והשמיר מעניקים רמז של מתיקות ורעננות עשבונית, בעוד שגרגרי הפלפל המרוסקים מוסיפים בעיטת חריפה עדינה. התוצאה היא סלמון חמאתי, רך ומתפקע בספקטרום של טעמים.

הַצָגָה:
הסלמון גרבלקס של אלומה הוא מחזה שכדאי לראות. הוא מסודר בצורה אמנותית על צלחת, עם פרוסות דקות של הסלמון המבושל מפוזרים באלגנטיות. הגוון הכתום התוסס של הסלמון מודגש על ידי השמיר הירוק השופע וטפטוף שמן זית ספוג לימון. המנה מעוטרת במיקרו ירוקים ופרחים אכילים, ויוצרים יצירת מופת ויזואלית שכמעט יפה מכדי לאכול.

ליווי:
כדי להעצים את חווית האוכל, הסלמון הגרבלקס שלנו מוגש עם תוספות מסורתיות המשלימות את הטעמים בצורה מושלמת. לחם שיפון פרוס דק מספק ניגוד פריך וארצי לסלמון המשיי. כף של רוטב חזרת שמנת מוסיפה נופך של חום, בעוד צלפים ובצל אדום קצוץ דק מספקים פרץ של רעננות מלוחה. את המנה משלימים עם חתיכות לימון, מה שמאפשר לך להתאים כל ביס לטעמך.

ניסיון:
כאשר מתקרבים לסלמון גרבלקס של אלומה, תתפלאו תחילה מהארומה המפתה של שמיר והדרים. עם כל פרוסת סלמון עדינה, תצאו למסע קולינרי שמתחיל בפרץ של רעננות ומסתיים במרקם העשיר והקטיפתי של הסלמון. משחק הגומלין של טעמים מתוקים, מלוחים ומתובלים יוצר סימפוניה בחיך, ומותיר רושם מתמשך.

הצטרפו אלינו לאלומה בלב ירושלים והתענגו על האלגנטיות של גרבלקס סלמון. הרשו לעצמכם להיות מועברים לעולם של טעמים מעודנים ואומנות קולינרית. אנו מבטיחים חווית אוכל בלתי נשכחת שתשאיר אתכם עם הערכה עמוקה לאומנות מאחורי כל ביס.

צור קשר

העלייה 1 (מלון קראון פלאזה),
ירושלים
02-6437555